Friday, August 6, 2010

SYUKUR PADAMU YA ALLAHAlhamdulillah sudah hampir 2 minggu saya berada di mesir setelah selesai menunaikan umrah di tanah haramain.Semoga Allah menerima umrah saya dan suami serta kawan-kawan.

Masyallah,sehingga hari ini saya masih terngiang-ngiang lagi alunan azan di sana,masih tergambar indah kaabah di depan mata dan masjid nabawi dan masih terbayang jutaan manusia berlumba-lumba mengejar kebaikan.Masyallah saya tidak pernah mendapat ketenangan seperti mana di dua tanah haram ini..Saya terlalu rindu untuk dijemput sekali lagi menjadi tetamuNya.Ya Allah ...

Alhamdulillah kesedihan saya tahun lepas telah Allah gantikan kegembiraan pada tahun ini saya dapat mengerjakan umrah bersama suami dan najah sofi Alhamdulillah,terima kasih Ya Allah!

Saya bermuhasabah diri dengan apa yang berlaku...

1)Allah tidak pernAh menzalimi hambaNya.Ujian dan cabaran yang diberi bukan tanda Allah membenci kita tapi menguji tahap keimanan dan kesabaran hambaNya yang beriman..

2)Didik la diri kita redha dengan segala ketentuanNya.Tanpa kita sedari Allah telah mengatur perjalanan hidup kita lebih baik daripada apa yang kita rancangkan.

No comments: